Unzip my body, take my heart out


För något år sedan hittade jag en låda med en bild på min käre far långt ner i en låda hos min mor. Nu är det inramat och står på min byrå. Det är en fin bild, när han är ung och bär en gammal polisuniform. Har många gånger fått höra att jag är lik honom, både utseendemässigt och personlighetsmässigt. Jag har bilden ståendes framme för att aldrig glömma bort honom, det är ju trots allt 18 år sedan han gick bort. Jag har den ståendes framme för att minnas att jag en gång hörde hemma i en familj. En familj som nu är så splittrad, så jag vet knappt om man kan kalla det familj längre.
Däremot har jag lärt mig en sak under min uppväxt, att en biologisk familj inte alltid är den viktigaste familj man har. Jag har/har haft massor personer i mitt liv som jag ser som familj. Enskilda personer, vänners familjer, min älskade fosterfamilj och min lilla dysfunktionella familj jag har idag, som består av C och katterna. Utan alla dessa individer hade jag aldrig blivit den jag är idag. Tack!


Tomma ord för döva öron

Den här dagen har enbart varit skit. Tänker inte ens gå in på det. Är så förbannat trött på att känna mig obetydlig, i vägen och sjuk. Därför går jag nu och lägger mig och hoppas på att jag vaknar med lite mindre pms på livet imorgon. Typ.


Vi faller på måfå, tills vi faller isär

Vaknar med ett ryck, kallsvettig och med ansiktet dränkt i tårar. Är det ens möjligt att gråta i sömnen? Eller jag kanske inte ens sov, jag kanske bara befann mig i någon form av dvala? Ångesten biter tag i mig och håller mig nere, har en katt kurrandes tätt intill. Vågar inte somna om, vill inte drömma mer. Vill inte känna maktlöshet och sorg, vill egentligen inte känna någonting alls. Det hade varit så lätt att fly tillbaka till mitt gamla jag, men det är inget alternativ längre. Jag har fått lära mig att det är bra att känna, då är jag inte död.

Upprepar samma gamla mantra i huvudet, om och om igen:
"Nina, du är inte den du var. Du är stark och du klarar det här. Du är inte maktlös."


Du, min vän i livet

 
 
Det här är precis som superkatten!
 
 

Nu börjar omvärlden domna

 
 
 
Väck mig inte imorgon. 
 
 
 
 

Ont om rutiner, gott om dåliga vanor

 
Så mycket måsten just nu. Måste fixa badrum, packa, städa, skriva viktiga mejl, ringa ännu viktigare samtal och planera inför livet. Istället sitter jag bara här, i min ångest. Jag vet att det är dumt, jag hade behövt prata av mig med en fin vän. Dricka te och spy galla över livet. Dessvärre är det uppenbarligen inte möjligt. Vilket gör att jag längtar och saknar efter sådant jag bara borde lägga bakom mig, efter personer som på olika sätt har försvunnit ut ur mitt liv. Tittar på gamla bilder och kan inte låta bli att undra hur det kunde ha varit, om jag inte sabbade allt. Jag hatar dessa dagarna, när jag tvivlar på allt som är jag. 
Borrar in ansiktet i Superkattens päls och ber henne att göra allting bra. Snart ska jag ta tag i livet igen, snart. 

Hela världen är så underbar, om man är korkad, tom och glad

Vem är det jag försöker lura egentligen? Världen är ingen vacker plats, med allt detta elände. Både runt omkring i världen, men mycket i min närhet.
Vänner som vandrar i mörker, förhållanden som tar slut till höger och vänster, liv som förstörs på grund av letande efter lycka och mening i botten av flaskan. Ikväll orkar jag inte hantera detta elände, jag går och gömmer mig med täcket över huvudet och en katt sovandes på rumpan. Jag lovar att jag finns där för er imorgon igen, älskade vänner, jag lovar. Jag ska se till att mitt hopp åt mänskligheten återkommer om ett par timmar, sen lovar jag att gå bredvid er ur mörkret.


I'm holding on by a thread, I'm held together by tape

 
Tyst och tomt. Cajsa har packat sina saker och begett sig iväg mot Göteborg och nya äventyr. Är så oerhört glad för hennes skull, att hon får göra det hon verkligen vill och har längtat efter... men det känns lite dubbelt. Det känns hårt att vara ifrån min kärlek och min bästa vän, men det är bara 19 dagar kvar tills jag får pussas igen. 
Förövrigt så lever jag i ett smärre kaos just nu, med flyttlådor och stök. C:s flyttlass går första helgen i februari. 
 
Superkatten har fått en egen plats i bokhyllan nu, hon är nog nöjdaste katten i stan nu. Hon är en dam som är lätt att tillfredställa, plus att hon ger mig massa gos och skratt. Det gör givetvis hennes sidekick också!
 
 

 
 
 

You're a drifter, shapeshifter

Jag känner mig så uppgiven och förvirrad över hela mitt liv just nu. Svårt att finna mening och motivation. Massa måsten, söka sommarjobb, plugga, skriva c-uppsats, packa, vara trevlig, social och på gott humör. Jag kan inte låta bli att önska att jag var 14-15 igen, kunna bete mig hur jag vill och ha min ålder som ursäkt när jag gör massa dumt. Slippa det här äckliga ansvaret hela tiden. Hela jag är äcklig. 
 

You could have it so much better without me

Nytt år, ny hårfärg! En mörkare sådan, det blev helt okej faktiskt! Antar att det behövs lite förändring ibland, jag har väl sett likadan ut sen... typ alltid? Överväger dock starkt att klippa till en kortare frisyr när jag ändå är på gång. Lika bra att göra två flugor på smällen!
Efter en hel dags pluggande (paus för hårfärgning) och hundra tappra försök att hålla mig vaken hela dagen, hoppas jag på att få en hel natts sömn. Somnade kring fyra i natt... och det trots att C läste högt för mig, kramades och spelade skip-bo med mig. Stackarn... 

Nej, nu ska jag ta hjälp av superkatten med mitt skolarbete, så jag blir klar i tid så jag kan läsa en vanlig hederlig skönlitterär bok! Det finns det fan aldrig tid till längre. Eller så kanske jag bara borde lära mig att TA TID till det. Kan vara det också. 
 

Long nights allow me to feel

 
Detta eviga pluggande, det tar aldrig slut! Sen kanske det är lika bra, har jag nu gått i skolan i 14 år så kan jag väl gå ett tag till. Börjar ju ändå få kläm på det här med akademiskt språk... Sen har väl följden blivit att jag inte kan skriva på något annat sätt längre.. Smällar man får ta antar jag!
 
Mycket kaos med mina känslor just nu, har slarvat med medicinerna och det känns. Avskyr och äcklas över att jag är i behov av kemiska substanser för att vara stabil i huvudet, men för alla i min omgivnings bästa är det väl lika bra att fortsätta. 
 
C tittar på Simpsons och jag känner mig som Homer. Dvs. ett stort pucko som inte alls förtjänar C, som tappert står ut med mig. Det är fina grejer det!
 

Put on your Sunday best and fake a smile

Jag minns 2012 som om det vore igår!

Vilken underbar humor jag har ibland...


RSS 2.0